Mi az a MoksaVideo?

 

MoksaVideoCégünk gyűjtőneve, amely különféle videós szolgáltásokkal foglalkozik. Régóta érlelődött a vágy, hogy filmeket készítsünk de vagy megvolt az aktuális kifogás, vagy a mindennapi munka megállíthatatlan sodrása ezt nem tette lehetővé. 2020-ban viszont megjött a Covid, ami gyökeresen felülírta életünk megszokott rutinját. Mit lehet ilyen nehéz helyzetben tenni? Hát, mi meguntuk a karantént, ezért úgy döntöttünk megalkotjuk a MoksaVideo-t!

 

Rólunk írták...

Egy mindennap nyitvatartó kávézóról kellett a fiúknak videót készíteniük, így nagyon fontos volt, hogy megtudjunk egyezni egy olyan időpontban, ami mindannyiunknak megfelel, ez így is történt, sőt még arra is figyeltek, hogy inkább délelőtti időszakban menjen a forgatás mikor viszonylag kevesebb vendég fordul meg az üzletben.
Precízek, kedvesek, segítőkészek és kreatívak. Az anyagot rövid időn belül felvették, és a kész videót is hamar megkaptam. A végeredmény pedig magáért beszél. Engem meggyőztek munkájukkal, köszönöm szépen mégegyszer Moksa Video!

Németh Luca - Gólyafészek
Kiváló minőség, precíz beállítások, laza beszélgetések, szenvedélyes átélés, extrém drón vadászat.
Köszönöm az élményt!

Németh Dávid - Balaton Sailing

Kik vagyunk?

Füzesi Zoltán

Füzesi Zoltán

Cégvezető, fotográfus
 

Az élet szépségeire szüntelenül rácsodálkozó ember vagyok, amely részben a fotós múltamból eredő szakmai mellékhatás következménye, részben velem született, mindenesetre éppen elegendő motivációt ad ahhoz, hogy arra késztessen, mindezt valamilyen arra méltó formában meg kell örökítsem az utókornak.

 

Szoftvermérnökként mindig is érdekeltek a logikai problémák megoldási módjai, valamilyen működő rendszer létre hozása és életre keltése, de mindez nagyon sok számítógép előtt töltött, világtól elzárt, magányos órát igényel. Nem akartam teljesen elgépiesedni, "bekockulni". Erre találtam ki, hogy a másik szenvedélyemmel, a fotózással - melyben az irodai munka és az emberekkel való kapcsolat kreatív formában egyesül - is elkezdek komolyabban foglalkozni, így 2007-ben megalakult a MoksaPhoto bár akkor még más néven.

 

A videózás világába - bár mindig is érdekelt - sokáig nem akartam belefolyni. Folyamatosan félretettem valamilyen mondvacsinált kifogással: gyenge hozzá a gépem, nincsenek meg a kellő eszközeim stb. míg nem kötelező elemként egy nagyon egyszerű filmet kellett fabrikálnom a fotósiskolám vizsgájához. A kezdeti nehézségek leküzdése után hihetetlen mód elindult az alkotás folyamata, azt sem tudtam hány óra telt el közben, végül elkészült a nagy mű. Már akkor úgy éreztem nem fogok itt megállni, és ha nem is azonnal, de lesz ennek a dolognak egyszer folytatása...
2020 valószínűleg mindenki számára emlékezetessé vált de sajnos többnyire nem pozitív előjellel. A korlátozások miatt egy ideig nem tudtam mint fotográfus dolgozni, előre lefoglalt esküvők, rendezvények maradtak el. Átgondoltam hogyan lehetne a lehető legjobbat kihozni egy ilyen helyzetből, kicsit elébe menni a dolgoknak és ekkor találtam régi barátomra Viktorra, akinek idegenvezető révén szintén nehézségekkel kellett szembenéznie. Mivel mindkettőnket rendkívüli módon érdekelt a téma, közösen elhatároztuk, hogy komolyan belevágunk a videózásba.
Ezúton köszönöm a FOTOArt-nak és Bán István rendező és forgatókönyírónak, akinél elkezdhettem az alapokat! Ez is meghatározó lendületet adott, hogy jobban beleássam magam a filmezésbe.

 

A legújabb trendeknek megfelelően folyamatosan fejlesztjük tudásunk, gépparkunk, hogy a lehetőségeinkhez képest a legjobb anyagot hozzuk létre. Nem ismerünk lehetetlent és töretlen a lelkesedésünk! :)

Knecht Viktor

Knecht Viktor

Operatőr és Videószerkesztő
 

Vicces, bohém, életművész, kreatív és kissé őrült. Ezekkel a szavakkal szoktak leginkább jellemezni és én nem bánom, hiszen hétköznapi és átlagos mindenki tud lenni.

 

Eredetileg a Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció és Médiatudomány szakán végeztem az elektronikus sajtó szakágon. A diplomámat is egy film elkészítésével szereztem meg ahol Dán Neo-Punk kalózok szokásait mutattam be. (igen jól olvastad) De azóta voltam ékszerész óceánjárón, lovász spanyolországban és motorosszános királyrákász és expedícióvezető, sőt még társasjáték tervező is és még sok minden más.(igen ezeket is jól olvastad) Remélem ezek után már egyértelmű, hogy a “lehetetlen” szó már rég kihalt a szótáramból az “átlagos”-at meg nem ismerem. De te sem akarod őket hallani ha a projektedről van szó...ugye?

 

Az idő múlásával egyre inkább megtetszett a kamera mögötti szerep, ahol inkább mesélője és narrátora lehetek a történetnek mintsem a főszereplője. A megüresedett pozíció betöltése pedig rád és a projektedre vár!

 

Számomra minden egyes film elkészítése és a vágása egy művészi alkotás. Minden egyes projekt egy új kaland a számomra. Egy kaland ami mindig másra fogja invitálni a nézőt. Koncepciót alkotok, képzelgek és aztán pedig megpróbálom a lehető legjobb tudásom szerint átülteti a valóságba ezeket az elképzeléseket. Mindeközben végig fogom a kezed és átsegítelek ezen a folyamaton, hogy a lehető legtöbbet hozd ki magadból és a végén mindig örömmel és büszkeséggel töltsön el a videód megtekintése.

 

Milyen kalandra fogja invitálni a nézőidet a TE filmed?


Referenciák


Szolgáltatások


Promóciós videófilmek, esküvők- egyéb rendezvények videózása, cégbemutatók, ingatlanok videós megjelenítése, interjúk készítése

Csomag ajánlataink cégbemutatkozó kisfilmekhez
  Starter Premier Overlord
A film hosszúsága 30 másodperc 1-2 perc kb. 20 perc
Forgatókönyv közös egyeztetése, konzultáció Yes Yes Yes
Jogtiszta zene Yes Yes Yes
Ingyenes vágás újraigazítások száma 1 2 5
Részletes tartalom A google my business felületen egy igényes és rövid bemutatkozó videót tudhatsz magadénak. Határozd meg TE, hogy miként ismernek meg a leendő ügyfeleid a google illetve a google maps segítségével! Csalogasd hozzád vendégeid és tűnj ki a a tömegből az egyediségeddel. Ne becsüld alá a google hatékonyságát! Már rövid távon is érezni fogod az előnyeit.

*A szigorú technikai paramétereket és a hosszat sajnos nem mi, hanem a google szabja meg. Mi A rendelkezésedre bocsájtunk egy 1080P-s Verziót is amit megoszthatsz a FB-on
Nincs semmiféle korlátozás sem időben sem minőségben. Javaslott saját weboldal bemutatkozó videójának használni, vagy élőfejbe feltölteni. Szintén ezt a csomagot ajálnjuk ha rendezvényeket és Sporteseményeket kell felvenni. Azoknak a cégeknek ajánljuk akiknek több bemutatni való egysége is van illetve ha több napos vagy ismétlődő rendezvényekről van szó ahol a folytonosság a kulcs.
Pl.: van egy szállodád, de egy éttermed is van. Ezzel a kombi csomaggal rengeteget spórolsz, hiszen minden egyes különálló tevékenységed kap egy saját videót.

**Mivel a projekted több videóból fog állni, ott ahol van értelme és lehetséges ott biztosítjuk a 4K felvételeket, viszont vannak bizonyos szituácók ahol nem előnyös 1080p-nél magasabb felbontásban dolgozni. Minden ilyen dologról természetesen előre megegyezünk.
       
 
Csomag ajánlataink egyéb rendezvényekhez, ingatlanokhoz
  Ingatlan videózás Kupidó csomag Egyedi ajánlat
A film hosszúsága 2-3 perc 5-10 perc Egyedi
Forgatókönyv közös egyeztetése, konzultáció Yes Yes Yes
Jogtiszta zene Yes Yes Yes
Ingyenes vágás újraigazítások száma 1 2 5
Részletes tartalom Jó kép nélkül még a legjobb ingatlant is nehéz eladni. Most pedig képzeld el, hogy nagyértékű ingatlanodról egy lélegzetelállító kedvcsináló videót tudsz a leendő vevőidnek megmutatni. Más sem mutatja jobban, hogy te igenis igényes és motivált értékesítő vagy, hiszen a lehető legjobb pompájában szeretnéd megmutatni az ingatlanod. Egy ilyen videó az értékesítési árnak csupán a töredéke, mégis megsokszorozza az eladási esélyed, sőt az ingatlan értékéhez is hozzáad. Egyszeri beruházás ami gyorsan meghozza az árát. 4K minőségben, jogtiszta zenével egy igazán látványos és hangulatos ingatlanvideót tudhatsz majd magadénak.

Több ingatlan megbízás esetén kedvezményt is tudunk biztosítani!
Az életed nagy momemtumát szeretnéd megörökíteni? Mi veled tartunk! Legyen az esküvő vagy házassági évforduló. Nem szeretnél azon aggódni, hogy vajon lesz-e jó felvétel avagy emlék? Mi segítünk nektek levenni ennek a terhét a vállatokról, hiszen jól tudjuk, hogy rengeteg más dologra is koncentrálnotok kell. Diszkréten de mégis nyomot hagyva részesei leszünk a TI pillanatotoknak a lencse másik végéről. Valami teljesen másban gondolkodsz? Régészeti expedícióra vagy űrutazásra készülsz? Mi veled tartunk!

Oszd meg velünk az elképzelésed legyen az bármennyire is őrült vagy egyedi. Mi is azok vagyunk, tehát biztos, hogy közös nevezőre fogunk jutni! A jó pap is holtig tanul!
       

Gyakran Ismételt Kérdések és válaszok, így dolgozunk mi...


Fontos megjegyezni, hogy a kamerák csak eszközök, akár a fakanalak vagy a fazekak egy konyhában, akik mögöttük vannak ők pedig a séfek. Lehet egyszerű kamerával SŐT mobiltelefonnal is lenyűgöző alkotásokat készíteni, de persze minél jobb gépeid vannak, annál több a hátszeled. Professzionális Canon, Panasonic és DJI termékekkel dolgozunk. Emellett rengeteg kisebb-nagyobb kiegészítővel (lámpákkal, álványokkal, mikrofonokkal, egyéb kiegészítőkkel) rendelkezünk.

Természetesen! Oda megyünk ahol munka van. Zoltán folyékonyan beszél angolul, alap szinten spanyolul és németül, Viktor pedig az angol mellett a német nyelvet is folyékonyan beszéli és talán még norvégul is megérteti magát gond nélkül. Megvan az egyértelmű kommunikációs képességünk, így nyugodtan ajánlhattok külföldi barátaitoknak és rokonaitoknak is. Olyan rendezvényeken is zökkenőmentesen tudjuk végezni a feladatainkat, és ha kell, tanácsot adni, vezényelni a résztvevőket, ahol vegyesen, több nyelven beszélő társaság van jelen. Az utazás sem jelent gondot számunkra, hiszen rendelkezünk saját autóval és szívesen használjuk is.

Ezt maga a videóprojekt jellege határozza meg. Egy kis 30 másodperces videó elkészítéséért valószínűleg elég csak egyszer. Nagyobb videó esetében általában előfordulhat, hogy két alkalomra is szüksége lesz (az időjárás, a rendelkezésre álló, forgatáshoz elengedhetetlen személyek elérhetőségének stb. függvénye). Nyilván mi is próbálunk minél több mindent felvenni, a lehető leghatékonyabban használni az időt, hogy az ne a kiszállásokkal menjen el, de a komplexebb szolgáltatásoknál ez szinte megjósolhatatlan. Mindenesetre ilyen esetekben előre egyeztetünk a megrendelővel.

Természetesen! Minden amit csinálunk teljesen hivatalosan és bejelentve tesszük így a számlaadás nálunk alapvető dolog. Amennyiben a vállalkozási formád megengedi úgy a költségeinket el tudod számolni kiadásként.

A videózás egy komplex és költséges dolog és gyakran hosszabb ideig is elhúzódhat egy forgatás, ha várnunk kell a tökéletes időjárásra vagy a felvételben szereplő eseményekre. Lehet, hogy többször is ki kell mennünk, használnunk az autónkat, felszerelnünk az eszközeinket. Csak miután a nyersanyagot felvettük, tudunk nekiállni a videószerkesztésnek, vágásnak. Mindeközben folyamatos költségeink lehetnek eszközhasználat, utazás, jogdíjak, engedélyek stb. terén. Természetesen a munkánkról és szolgáltatásainkról minden esetben hivatalos és bizonyító erejű számlát állítunk ki!

Talán meglepő, de kevés olyan szolgáltató létezik aki ezt kiadja az ügyfeleinek. Általában ezt sem a fotósok, sem a videósok nem szokták megtenni, valószínűleg azért, hogy ne érje őket kritika a minőséget illetően, mert azt talán kevesebben gondolják végig, hogy amit kapnak egy szó szerint nyers anyag, egy laikusnak használhatatlan vagy kevésbé érdekes, hasonlóan mintha a boltban nem kenyeret kapnánk, hanem némi lisztet és sós vizet. Az utómunka során rengeteg alakításon megy keresztül, hozzájön a filmes technikai finomhangolás és a nagymértékű szelekció. A nyersanyag nagyobbik része törlésre kerül, csak a legjobb részeket használjuk fel, ami sok esetben maximum 10-20%-a a teljes felvett anyagnak.

Ha ragaszkodsz hozzá, nálunk erre is van lehetőség, felár ellenében odaadjuk a nyersanyagot is.

Örülünk a döntésednek és köszönjük a bizalmad! Ha már tudod pontosan, hogy melyik szolgáltatás kell neked, akkor rendeled azt. Amennyiben nem tudod, hogy melyik szolgáltatás való neked úgy próbáld meg a leírások alapján azt választani amelyik szerinted a lehető legközelebb áll hozzá. Ez után minden esetben felvesszük veled a kapcsolatot és konzultálunk, megbeszéljük a részleteket. Miután közösen megegyeztünk abban, hogy melyik szolgáltatás lesz a tiéd, egy első találkozó és egyben helyszín felmérést követően mi megálmodunk veled együtt egy forgatókönyvet. A munka megkezdésekor megírjuk a szerződést és előlegként kiszámlázzuk a megegyezett ár 50%-át.

Nem. De ez nem azt jelenti, hogy nem tanácsos. Mint ahogyan minden mást ezt a szakmát is elég jól el lehet sajátítani, ha az ember ért angolul és van elég önfegyelme és elszántsága, kellő mennyiségű és minőségű kutatómunkát végez azért, hogy fejlődjön.

Zoltán az eddigi 14 éves fotográfusi pályafutása alatt szerzett már rengeteg tapasztalatot és elsajátította a “kamerás látás” képességét, Viktor pedig eleve ebből a szakmából jön és több éves szerkesztő-riporteri illetve operatőri múlttal rendelkezik, így nem csak a jó felvételekhez, de ahhoz is ért, hogy TE mint ember hogyan jelenj meg és nyilatkozz a lehető legjobb formádban.

Amennyiben neked speciális kérésed egy specifikus szám, úgy megoldható. Viszont tudnod kell, hogy a zeneszámok mind egytől egyig jogdíj kötelesek. Két járható út van:

  • A megvágott videóanyagot nem publikálhatod sehol sem és csak saját célra használod.
  • A kívánt zene a jogdíját állod és az ehhez kapcsolódó bürokratikus köröket is megjárod (ez viszont sok idő és nem kevés pénz.)

A zenék amiket mi használunk jogtiszták, hiszen vállalkozásunk már fedezi azoknak a költségeit. Mi azt javasoljuk, hogy ne használj saját zenét. Saját tapasztalatainkból kiindulva “nem ér meg annyit” az a bizonyos szám, a népszerű videós megosztó oldalak (már ha van ilyen terved, hogy nagyobb nyilvánosság előtt is megjelenteted), mint pl. a Youtube, eleve szankciózza azokat a tartalmakat, amelyek nem jogtiszta zenét használnak. Minden esetre ha mégis ezt az utat kívánod járni akkor arról időben szólj nekünk.

Kapcsolat


MoksaVideo

MoksaVideo

 

8380 Hévíz, Széchenyi u. 32/B.
Tel.: +36 30 556-5391
Email: moksavideo@gmail.com
Adószám: 32186619-1-20